איך לשמור על שגרת התזונה בפסח (ולא רק)?

כל חג או אירוע מביא איתו את החשש שהיציאה מהשגרה התזונתית "תהרוס הכל". כשמתחדדת ההבנה ששינוי תזונתי הוא לא חד פעמי ולא אמור להתאים רק לתקופה קצרה כזו או אחרת, התחושה של "הכל יהרס" כבר לא רלוונטית. לומדים שאפשר להתנהל נכון עם התזונה בכל תקופה וחג.

הכלל שהכי חשוב לי להעביר לכם הוא – אל תחשבו על דיאטה. להחליט לרדת 5 ק"ג במהלך הפסח, להצליח לאכול רק סלטים בשולחן ערב החג, לא לגעת ביין או לצום כל היום עד הארוחה –  אלו מטרות שקודם כל לא יקדמו אתכם לשום מקום, אלו מטרות רגעיות שאולי תצליחו לבצע פעם אחת אבל התמורה שלהן בטווח הארוך היא אפסית.

אני מזמינה אתכם לבחור 3 הרגלים מתוך הרשימה שיאפשרו לשמור על שגרת התזונה גם במהלך החג:

  1. תרגול אכילה קשובה – אנחנו הרבה פעמים אוכלים בחוסר תשומת לב, לא נהנים מהאוכל עד הסוף ועסוקים בלאכול מהר ואפילו לבלוע את האוכל כשהוא לא לעוס. אכילה קשובה היא עולם שלם, אבל בכל זאת יש כמה עקרונות שאפשר להתחיל לנסות. לדוגמא: להקפיד על לעיסה מלאה של האוכל ולהתמקד בכל ביס שאתם לוקחים, ללעוס בנחת, ולאפשר לעצמכם להרגיש את הטעמים של האוכל. המטרה היא למקסם את ההנאה מהאכילה ולאכול לאט יותר. מכיוון שנדרשות 20 דקות עד שמפתחת תחושת השובע, כשאוכלים מהר עלולים לאכול כמות הרבה יותר גדולה ממה שנדמה לנו שצריך. אכילה קשובה מלמדת אותנו לחזור להנות מהאוכל, להיות מודעים למה אוכלים, כמה אוכלים ולתחושות הרעב והשובע.
  2. להעלות את כמות הפעילות גופנית – אם אתם גם ככה רגילים להתאמן 3 פעמים בשבוע, החליטו שאתם מוסיפים עוד פעמיים הליכה של שעה בערב במהלך הפסח. אם אתם לא רגילים להתאמן – החליטו שאתם מוסיפים 2 אימונים ביתיים בזמן החג.
  3. לשתות יותר מים – הטמפרטורות בחוץ מתחילות לעלות, בטח התרגלתם במהלך החורף לשתות קצת פחות וזה בדיוק הזמן לשנות את המצב. החליטו על כמות מים הגיונית שאתם תצליחו לשתות ביום. גם להתחיל בחצי ליטר, עבור אלו שלא רגילים לשתות, זו התחלה טובה!
  4. מתוק בכל יום – הצורך ב"משהו מתוק" במהלך היום הוא חלק בלתי נפרד מהחיים של אנשים רבים. החלטה להמנעות מוחלטת ממתוקים, כשאתם יודעים שזו החולשה שלכם, היא מתכון לאסון. המטרה היא להכניס את המתוקים כחלק מהשגרה ולא ל"נפילה/מעידה" מהשגרה. תחושת הכשלון בכל פעם ש"נופלים" , גוררת אחריה נפילות נוספות ומעגל שלא נגמר. ממליצה לכם לשבור את המעגל הזה ולחיות בשלום עם המתוק. זה עקרון מאוד חשוב שאני עובדת עליו בפגישות אחד על אחד, זה לא משהו שאפשר לפתור ברגע וייתכן שתתקשו איתו מעט בהתחלה. בשלב ראשון נסו לאפשר לעצמכם לשלב בכל יום עוגיה או שוקולד שאתם אוהבים, בלי רגשות אשם.
  5. אם אין לחם – תאכלו ירקות. הגבירו את צריכת הירקות בחג הזה.אני לא מדברת רק על סלט פשוט של מלפפון-עגבניה. הוסיפו גם ירקות מבושלים כמו קישואים, דלעת, בצל, פלפל, שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית. שלבו בארוחות ירקות טריים או מבושלים. אפשר לאכול אותם כמו שהם או להכניס אותם לתוך פשטידות ותבשילים כדי לתת למנה ולארוחה נפח.
  6. יומן אכילה – אחד הכלים הכי חזקים לשינוי הרגלים. בימים שאתם יודעים שאתם מתקשים יותר או צריכים את "המסגרת" החליטו שאתם מנהלים יומן אכילה. פתחו פתק בפלאפון ותכתבו בזמן אמת מה אכלתם ובאיזה שעות אכלתם, הדיווח העצמי הזה יכול למקד אתכם ולהכנס לשגרה בריאה בצורה מהירה יותר.
  7. תכנון הבישולים – אם יש ארוחות שאתם אחראים על המוגש לארוחה, או שביקשו מכם לבשל ולעזור (אפשר גם להציע את עצמכם) , דאגו מראש לחפש מתכונים שיתאימו לכם. חפשו מתכונים לסלטים שאתם אוהבים ולתבשילים עשירים בחלבון. שימו לב לצורת הבישול, העדיפו מתכונים שצורת הבישול היא צלייה או אפיה ולא טיגון.

לקוחה? בואי נתחבר

אז איך אני יכולה לעזור?

אני רוצה
איך לשמור על שגרת התזונה בפסח (ולא רק)?!

אני רוצה
איך לשמור על שגרת התזונה בפסח (ולא רק)?!

אני רוצה
איך לשמור על שגרת התזונה בפסח (ולא רק)?!

אני רוצה
איך לשמור על שגרת התזונה בפסח (ולא רק)?!